Fülzúgás ellen Ginkgo Biloba • A fülzúgás okai

„Fülzúgáskor cseng a fülünk” – szokás mondani. Aki érzett már ilyet, az tudja, hogy  ez minden esetben kellemetlen!

A fülzúgás, vagy más néven tinnitus,  nem betegség, Legtöbbször egy már meglévő probléma kísérő tünete pl.: fülsérülésé, keringési rendellenességé, depresszióé, felgyülemlett fülzsíré, vagy az életkorral együtt járó halláskárosodásé.

Hallhatunk csengő, búgó, zúgó hangokat, melyek extrém esetben olyan hangosak is lehetnek, hogy a gondolkodásra is kihathatnak.

A hangokat hallhatjuk csak az egyik fülben vagy mindkettőben, állandóan vagy időszakosan, folyamatosan vagy pulzálva.

Sokan tartanak attól, hogy a fülzúgás valami komolyabb probléma előjele, például a siketségnek, vagy más megbetegedésnek, de ez ritka.

Fülzúgáshoz vezető okok lehetnek még:

  • A közép, külső, vagy belső fülhöz kapcsolható problémák,fulzugas
  • Ritkábban, de okozhat fülzúgást a belső fül csontjellegű problémája is, vagy egy fej-nyak sérülés,
  • Fogászati problémák,
  • Élvezeti szerek (alkohol, drogok) eltúlzott fogyasztása,
  • Anyagcsere-betegségek (pl.: cukorbetegség, pajzsmirigybetegség),
  • Központi idegrendszer egyes megbetegedései.
  • Rövid ideig tinnitust válthat ki egy hangos koncert is.

A fülzúgás lehet objektív és szubjektív

Utóbbi a gyakoribb, ilyenkor a hang mások számár nem érzékelhető.

Az objektív fülzúgás lényegesen ritkább. Ilyen esetben a hang kívülálló számára is érzékelhető. Például ha valakinek szívzöreje van, azt minden szívverésnél hallani fogja az orvos a sztetoszkópjával.

Több mint zavaró, amikor a beteg kétségbeesik a zúgó-búgó hangok hallatán. Nem ritka, hogy a fülzúgással fokozott stressz vagy depresszió is együtt jár: Ugyanis a beteg egyre inkább hajlamos a hangokra koncentrálni, fokozódhat kétségbeesése, testileg és lelkileg egyaránt depresszióssá válhat!

Komolyabb problémát jelent a krónikusnak nevezhető fülzúgás, melynek tünetei több mint hat hónapig tartanak: Különösen gyakori az 55 évnél idősebb személyeknél és gyakran összefügg a halláscsökkenéssel.

Kiegészítő kezelésként Ginkgo biloba

A tinnitus optimális kezelése függ a kiváltó októl. Felhasználói tapasztalatok is alátámasztják a kiegészítő terápiákat, mint az akupunktúra vagy az étrend-kiegészítők hatékony alkalmazását.

Elfogadott tény, hogy a páfrányfenyő kivonatai is segíthetik a gyógyulást és kezelést.

Ginkgo hatására a tinnitus tünetei jelentős javulást mutathatnak!

Mivel a fülzúgás gyakran jár együtt érrendszeri megbetegedéssel, a ginkgo pedig javítja a vérkeringést, ezért is használják gyakran a páfrányfenyő kivonatait tinnitus kezelésére. A ginkgo biloba, mint jó keringésjavító van elkönyvelve: Segíthet a fülzúgással járó zajok és egyéb kellemetlenségek csökkentésében.

Alternatív kezelésként javallott az alkalmazása: Mérsékelhetjük a fülzúgás mindennapi életvitelre gyakorolt zavaró hatásait – Eltűnhet a kellemetlen hang!